NOVOSTIMULTIMEDIA HI-FI SHOW

LJUBLJANA 2018Kao najstariji sajam potrošačke elektronike u regiji, ljubljanski Multimedia Hi-Fi show održava se od 1994. po uzoru na slične sajmove širom svijeta. Usmjeren je prvenstveno prema vrhunskom stereo zvuku i glazbi, koju mnogi ljubitelji i audiofili žele prenijeti iz koncertnih dvorana u svoje domove.

Posjetitelji sajma moći će se upoznati s aktualnom ponudom renomiranih proizvođača i distributera iz kategorija Hi-Fi i High-End uređaja, kao i uvjeriti se u kvalitetu domaćih audio-brendova, uz raznovrsne prezentacije, razgovore, savjete i obilje dobre glazbe.

Na sajmu ćete moći vidjeti i čuti vrhunska pojačala, CD playere, streamere i DAC-ove, zvučnike i sve popularnije sustave za slušanje glazbe putem Hi-Fi slušalica, kao i drugu audio opremu i pribor.

Hi-Fi muzej, s najinteresantnijim primjerima starijih uređaja Hi-Fi opreme koja se danans svrstava u vintage kolekciju i ove godine bit će prisutan na sajmu. No sprema se i novost ove godine, posjetioci će moći uživati i u auto akustici, pa će ih ispred hotela dočekati Car audio odjel.

Multimedia Hi-Fi Show, 24. po redu, održat će se 6-7. listopada u M Hotelu (kod Kina Šiška) u Ljubljani, a za posjetitelje će biti otvoren u subotu 6. listopada 10-21h i u nedjelju 7. listopada 10-18h.

Više informacija na: www.multimediashow.net www.facebook.com/MultimediaHIFI
PROMO OBJAVA
POSTAVLJENO: ČETVRTAK, 27.09.2018.MULTIMEDIA HI-FI SHOW

LJUBLJANA 2017


Pozivamo vas na ovogodišnji ljubljanski Multimedia Hi-Fi Show 2017 – kutak za vaš užitak u slušanju glazbe, na kojemu će biti predstavljene inovacije na području audio sustava. Hi-Fi sajam je odlična prilika za početnike i iskusne audiofile da na jednom mjestu pogledaju i poslušaju audio sisteme različitih cjenovnih razreda, kao i da sa svojim kolegama i istomišljenicima izmjene stavove o glazbi, strasti koja ih povezuje.

Najveći Hi-Fi sajam u Sloveniji ponovo otvara svoja vrata već 23. godinu zaredom u sklopu ljubljanskog M hotela (kod kina Šiška). Ljubljanski Multimedia Hi-Fi Show bit će otvoren za javnost u petak 6. listopada 12-21h i u subotu 7. listopada 10-19h.

Na sajmu ćete moći vidjeti i čuti vrhunska pojačala, CD playere, streamere i dacove, zvučnike i sve popularnije sustave za slušanje glazbe putem Hi-Fi slušalica, kao i drugu audio opremu i pribor. Novost ovogodišnjeg sajma je Hi-Fi muzej, s najinteresantnijim primjerima starijih uređaja Hi-Fi opreme koja se danans svrstava u vintage kolekciju.

Više informacija na: www.multimediashow.net www.facebook.com/MultimediaHIFI
PROMO OBJAVA
POSTAVLJENO: PONEDJELJAK, 02.10.2017.MULTIMEDIA HI-FI SHOW

LJUBLJANA 2016Bliži nam se još jedan Multimedia HI-FI Show 2016, koji se svrstava među najveće događaje ove vrste u Sloveniji i regiji. Sajam se otvara u petak 14.10.2016. i bit će otvoren za posjetitelje do nedjelje 16.10.2016. na već tradicionalnoj lokaciji - M hotel u Ljubljani.

I ove će se godine posjetiteljima na tri etaže hotela predstaviti najznačajniji domaći uvoznici audio opreme te domaći i strani proizvođači audio uređaja, uz odličnu atmosferu sajam će posjetiteljima predstaviti mnogo noviteta, stručnih savjeta i puno dobre glazbe uz prateća događanja.

Radno vrijeme sajma:
petak 12h – 19h
subota 10h – 19h
nedjelja 10h – 17h

Više informacija na: www.multimediashow.net www.facebook.com/MultimediaHIFI

PLAĆENA PROMO OBJAVA
POSTAVLJENO: UTORAK, 04.10.2016.MULTIMEDIA HI-FI SHOW

LJUBLJANA 2015Do najvećeg audio/video sajma u regiji dijeli nas još samo nekoliko dana. Točno 20 godina je trebalo da Multimedia Hi-Fi show postane ono što je danas – najveći audio/video sajam u regiji.

Prepoznat kao omiljeno okupljalište ljubitelja vrhunske slike, zvuka i glazbe, ljubljanski Multimedia Hi-Fi Show ove godine nudi još veći i bolji sadržaj. Više od dvadeset izlagača predstavit će najnovije audio/video uređaje na čak 4 kata u 10 salona i 10 soba Hotela M. Uz mnogobrojne premijere na kojima će se po prvi put javnosti predstaviti neki od najboljih i najatraktivnijih audio/video uređaja današnjice, tu je i velik izbor CD-a i gramofonskih ploča.

Multimedia Hi-Fi Show prate glazbeni nastupi, susreti s izlagačima, predavanja i obilje dobre zabave. Dobrodošli na 21. Multimedia Hi-Fi Show, gdje će vas, kao i proteklih godina, ponovno dočekati ljubazne hostese. Ulaznice po cijeni 5 eur kupuju se na recepciji Hotela M.

Više informacija na: www.multimediashow.net

PLAĆENA PROMO OBJAVA
POSTAVLJENO: ČETVRTAK, 01.10.2015. 08:16h


AUDIOPHILE LINUX - made in CroatiaAudiophile Linux je operacijski sustav stvoren za visoku kvalitetu audio reprodukcije, "proizveden" je u Hrvatskoj i nudi download jedinog kompletnog operacijskog sustava isključivo namijenjenog za audio playback. Ovaj operacijski sustav je do danas zabilježio preko 15.000 downloada (većim dijelom iz SAD-a), jednostavan je za instalaciju, user-friendly i potpuno besplatan.

Posebna specifičnost AP-Linux OS-a je modificirani real time kernel, koji omogućuje audio playback izuzetno niske latencije, vrlo sličan profesionalnim računalnim sustavima za snimanje i kontrolu snimljene glazbe. Audio playback s niskom latencijom (do 10 ms) rezultira s izuzetno eufoničnim zvukom, koji će sve poznavaoce akustične glazbe odmah oduševiti.

Više informacija na www.ap-linux.com

POSTAVLJENO: SRIJEDA, 24.09.2014. 12:34h


Hi-Fi SHOW LJUBLJANA, 3.-5. 10. 2014.Multimedia Hi-Fi Show, jedan od vodećih i najpoznatijih sajmova u regiji na području potrošačke elektronike, ove godine obilježava 20 godina i ponovo otvara svoja vrata svim posjetiteljima.

Multimedia HiFi Show 2014 održat će se u ljubljanskom M hotelu od 3. do 5. listopada. Na sajmu će se predstaviti domaći i inozemni proizvođači i distributeri koji će prikazati najnovija dostignuća potrošačke elektronike. Očekuje se puno noviteta i svjetskih premijera, prvenstveno od strane domaćih proizvođača. U mogućnosti ćete biti odabrati ploču koja vam fali u vašoj kolekciji, a tu će biti na raspolaganju i dosta dodatne Hi-Fi opreme.

Ljubljanski Hi-Fi sajam ugostit će izlagače iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i ostalih susjednih država, a koji će izlagati na četiri hotelske etaže.

Radno vrijeme sajma: petak 12:00 - 19:00, subota 10:00 - 19:00, nedjelja 10:00 - 17:00.

Više informacija na www.multimediashow.net

POSTAVLJENO: UTORAK, 02.09.2014. 11:27h


MULTIPAK 2014 - Pakrac, 23.-25.5.2014.Možda niste znali, ali od najveće regionalne multimedijalne izložbe, Multipak 2014, dijeli nas svega četiri dana. Ne krijemo zadovoljstvo da će ove godine više od 40 izlagača iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja, na 4 lokacije u gradu, izložiti najbolju audio i video opremu današnjice.

Stavili bismo poseban naglasak na high-end Hi-Fi uređaje koje je s obzirom na cijenu i ekskluzivitet gotovo nemoguće vidjeti i čuti u Hrvatskoj na jednom mjestu. Dovoljno je spomenuti Wilson Audio, Bowers & Wilkins, Sonus Faber, Audio Research, McIntosh, D’Agostino, Marten, Vivid Audio, Krell i Mark Levinson da bi se stekao kakva će svjetska imena Hifi-ja biti prisutna.

Hi-Fi izložbu prate koncerti, predavanja i radionice. Izdvajamo program u subotu, 24.5.2014. koji započinje već u jutarnjim satima sajmom rabljene Hi-Fi opreme, nastavlja se Hi-Fi izložbom, besplatnim ručkom za posjetitelje, degustacijom vina Kutjevačkog podruma te navečer završava koncertnim nastupima grupe The Cookies i Murisa Varajića.

Cjelokupan program, galeriju fotografija, lokacije te popis izlagača možete pogledati na službenim stranicama Multipak 2014 izložbe www.multipakexpo.com.

Ulaz na izložbu za sve dane je slobodan.

POSTAVLJENO: PONEDJELJAK, 19.05.2014. 15:54h


DRUŽENJE AUDIOFILA U GAREŠNICIPozivamo Vas na 4. tradicionalno okupljanje audiofila u Garešnici (Bjelovarsko-bilogorska županija), 3.5.2014. u subotu s početkom u 10 sati. Ovo okupljanje proisteklo je iz ideje za druženjem i dobrim vibracijama, a čega svima nama u današnje vrijeme podosta nedostaje. Hi-Fi druženje je pokrenula Udruga nezavisne civilne akcije. Imamo tradiciju već pune 4 godine, a isto tako i ideje-planove za daljnih nadam se, dosta dosta godina. Ovaj put ugošćujemo Audio Eplilog iz Zagreba te Subing d.o.o. iz Križevaca. Ove dvije domaće manufakture sklopit će sistem - AudioEpilog daje zvučnike, a Subing amplifikaciju. Nadam se da ćete potegnuti do Garešnice i ugodno se zabaviti kod nas, a mi ćemo Vas rado ugostiti.

Veselimo se Vašem dolasku!

POSTAVLJENO: PONEDJELJAK, 28.04.2014. 16:18h


Hi-Fi Show, 11.-13.X.2013. u LjubljaniJedan od vodećih i najpoznatijih sajmova u regiji na području potrošačke elektronike Multimedia Hi-Fi Show, koji se održava svake godine u Ljubljani, u jesen ove godine ponovno otvara svoja vrata za sve posjetitelje i audio entuzijaste.

Multimedia HiFi Show 2013 održat će se tradicionalno u poznatom Ljubljanskom M hotelu od 11. do 13. listopada. Na ovom hifi sajmu potrošačke elektronike će se predstaviti domaći i inozemni proizvođači i distributeri te za ljubitelje dobrog zvuka i korisnike najnovijih tehnologija prikazati najnovija dostignuća potrošačke elektronike. Očekuje se puno noviteta i svjetskih premijera prvenstveno od strane domaćih proizvođača. U mogućnosti ćete biti odabrati ploču koja vam fali u vašoj kolekciji, a tu će biti na raspolaganju i dosta dodatne opreme za ljubitelje glazbe.

Ljubljana Hi-Fi sajam ugostit će izlagače iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i susjednih država. Posjetitelji će u ugodnoj atmosferi moći slušati audio sustave koji će biti izloženi u četiri etaže M Hotela.

Izložba će biti otvorena: petak 12:00-19:00, subota 10:00-19:00, nedjelja 10:00-17:00 sati.

Info: WWW.MULTIMEDIASHOW.NET
POSTAVLJENO: SRIJEDA, 11.09.2013. 14:54


TRENDS AUDIO - RCA SPLITTERHonkonški Trends Audio je stekao gotovo kultnu reputaciju sa svojim malenim T pojačalima, a jedno od njih, model TA-10.2 SE, smo prije godinu dana i testirali na Audio Pulsu - to pojačalo je bilo uvjerljiv pobjednik na našem grupnom testu.

U međuvremenu, Trends Audio je lansirao i BA-10 bi-amp sustav, a prije mjesec dana su lansirali i RCA "splitter kabel" oznake CQ-107 koji se može spojiti između pretpojačala i dva pojačala.

Unutar kabela se nalaze četiri posrebrena OFC vodiča koji su izolirani s FEP Teflonom, sve terminirano s pozlaćenim konektorima.

U sladu s filozofijom tvrtke koja glasi da vrhunski zvuk ne mora koštati mnogo, takva je i cijena ovog kabela: 99 USD za dužinu 2x0,47m.

Info: WWW.TRENDSAUDIO.COM
POSTAVLJENO: PETAK, 08.03.2013. 14:41


SAMOBORSKI FAŠNIK

01. do 12.02.2013.


U Samoboru se od 1. do 12. veljače održava 187. po redu fašnik. Na pozornici na glavnom trgu je postavljen razglas koji je projektirao i proizveo Branko Baričić (jedan od pionira ex-yu Hi-Fi scene, dio čuvenog SAM trojca itd.) iz firme ALB, a za ton pultom ćete povremeno zateći legendarnog Bracu Radovića.

Audiofili često imaju zazir prema razglasima. I imaju pravo - tržiše je preplavljeno jeftinim kineskim razglasima koji zvuče katastrofalno. Ovo vam je prilika da čujete kako zvuči jedan vrhunski razglas. Radi se o line-array sustavu koji se sastoji od 24 18-inčne bas jedinice, 48 srednjetonskih i 48 visokotonskih jedinica, sve spojeno na aktivnu skretnicu.

Svi mi svoje sustave slušamo u našim sobama, nema veze da li su nam sobe velike ili male, ali one imaju svoje zadane gabarite. Vrlo interesantno je iskustvo čuti ovakav sustav na otvorenom, gdje ne postoje zidovi koji određuju veličinu stagea. Stage ovog sustava je velik kao kuća, a dinamika je maestralna. Ton majstora u pauzi programa pokušajte zamoliti da vam pusti neku vašu kvalitetnu audiofilsku snimku (preporuka je veliki simfonijski orkestar!); ton majstori u pauzama uglavnom puštaju mp3 snimke, pa nećete moći steći pravi dojam o zvuku ovog sustava. Svaki audiofil bi trebao doživjeti takvo iskustvo.

Info: WWW.FASNIK.COM
POSTAVLJENO: ČETVRTAK, 07.02.2013. 16:10


NOVI PMC "SE" ZVUČNICI

novi zvuk, novi izgled


Nova serija zvučnika britanskog proizvođača PMC nosi oznaku SE i sastoji se od već postojećih modela, koji su pretrpjeli značajne tehničke, ali i kozmetičke promjene. SE serija će svoju premijeru doživjeti na Sound & Vision showu koji će se od 22. do 24. veljače održati u Bristolu. Fokus svog nastupa na ovom sajmu, PMC će usmjeriti k modelu BB5 SE, posebnoj verziji modela BB5-Active koji se upotrebljava u mnogim tonskim studijima širom svijeta.

BB5 SE je flagship model nove SE serije u kojoj se ukupno nalaze tri modela: IB2 SE, MB2 SE i BB5 SE. Ovi 3-sistemski zvučnici su sada dostupni u luksuznom Rose i Rich Macassar finišu, a kabineti zvučnika su redizajnirani kako bi se dodatno umanjile rezonancije i vibracije. I zvuk je tjuniran tako da zvučničke jedinice imaju još bolju disperziju zvuka. U globalu, zvuk je sada čišći, jasniji, brži, s boljom pozornicom i još boljim bas područjem. U ponudi su i novi, atraktivni zvučnički stalci. Osim zvuka, ovi novi PMC zvučnici izgledaju bolje nego ikada ranije!

Model BB5 je originalno bio projektiran za BBC Maida Vale studijski kompleks, a kasnije je svoje mjesto našao i u drugim studijima u svijetu, pa su na njima snimali i izvođači kao što su Prince ili Stevie Wonder.

Nepoznat je točan datum početka prodaje, kao i cijene novih SE modela.

Info: WWW.PMC-SPEAKERS.COM WWW.AUDIODREAM.HR
POSTAVLJENO: SRIJEDA, 30.01.2013. 13:31


BEYOND FRONTIERS AUDIOIz firme BFA smo primili dvije novosti za objavu...

Andrija Sabolčki, BFA dizajner, je možda i prvi u svijetu, dizajnirao lampašku gain ploču koja nema kondenzatore ili trafoe na putu signala, DC konektiranu. To znači da se audio signal reproducira onako kako je snimljen, bez frekventne filtracije ili faznog pomicanja, što se trenutno dešava u kondenzatorima ili trafoima. Tu tehnologiju su BFA nazvali Pure Sound Transmission Electronics - PSTE. Poznata je stvar da kondenzatori i trafoi "prljaju" zvuk, a poboljšanje u zvuku se ovdje lako može primjetiti u reprodukciji ljudskog glasa (koji je prirodniji), boji tonova, dinamici, stageu...

Druga novina je optički volume kontrol s 4096 nivoa regulacije (12-bit procesor). Bolje od toga, tvrde u BFA, ne postoji.

Integrirano pojačalo Tulip je kompletno prerađeno i sada se zove Tulip A, po dizajneru Andriji. Nova je lampaška gain ploča, konfiguracija lampi, umjesto ECC83S koristi se ECC803S Gold pins professional, umjesto Mundorf Supreme kondenzatora ugrađeni su Jensen Copper foil/Paper in Oil/ Paper tube kondenzatori. Novo ugrađen je i servo koji kontrolira rad lampaške ploče A-servo. Umjesto toroidnog trafoa ugrađen je Switching Power Supply 800W na 85kHz, čime je potpuno eliminirano zujanje trafoa i znatno poboljšana mikrodinamika - elektroliti su uvijek 100% puni. Nov je i software. Zvuk Tulip A je sada drugačiji, mnogo bolji nego ranije. Radi se o potpuno novom uređaju po istoj ceni. Šasija pojačala je ostala ista.

Prezentacija novih uređaja će se, kao i ranije, vršiti u trgovini Vklop-Ubiq u ljubljani, a termin prezentacije još nije objavljen.

Info: WWW.BEYONDFRONTIERSAUDIO.COM
POSTAVLJENO: UTORAK, 29.01.2013. 11:21


THE HIGH END 2013

9. - 12. svibanj 2013.


The High End show, jedan od najvažnijih i najvećih sajmova audio opreme na svijetu, će se po 32. put (po 10. put u Minhenu) održati od 9. - 12. svibnja 2013. u prostorijama minhenskog MOC-a.

Ljubitelji audio i video elektronike će upoznati najnovije uređaje na površini sajma od preko 20.000 m2. Ovaj sajam je kombinacija brojih audio/video demonstracija, štandova, žive muzike, predavanja i prezentacija, a na sajmu će se prikazati praktički svi relevantni svjetski brendovi.

Dobro došli!

Info: WWW.HIGHENDSOCIETY.DE
POSTAVLJENO: UTORAK, 22.01.2013. 12:39