MULTIMEDIA HI-FI SHOW ZAGREB 2007


  tekst i foto: Marko Pecotić, prosinac 2007

U prostorijama zagrebačkog Movie hotela se od 19.-21. studenog 2007. održao Multimedia hi-fi show Zagreb 2007 na kojem su se predstavili izlagači vodećih hi-fi brandova. Na dva kata hotela se predstavilo deset do petnaest izlagača. Namjera organizatora je da sajam preraste u tradiciju, a ovaj prvi sajam je pokazao da svi preduvjeti za to postoje, pa i više od toga!
Odaziv posjetitelja je bio sjajan, te je sajam u tri dana posjetilo oko 2.000 ljudi. Sajam je i bio marketinški odlično pokriven od strane svih vrsti medija: televizija, radio, internet i tiskani časopisi. Pa je red da nabrojimo medijske partnere sajma: RADIO 101 (radijska institucija koju nije potrebno posebno predstavljati), HI-FI CHOICE (najtiražniji tiskani hi-fi časopis u Hrvatskoj), MBI MEDIA COMPANY (najveći izdavač specijaliziranih tiskanih časopisa u Hrvatskoj), AUTO MOTO VISION (kultna auto moto emisija koja se vrti jednom tjedno na desetak lokalnih TV postaja u Hrvatskoj), AUDIOFIL.NET (web portal koji nije potrebno posebno predstavljati) i last but not least - CITROEN HRVATSKA.
Također, i u subotnjem izdanju Večernjeg lista je na čak 2/3 stranice izašla velika reportaža o sajmu, televizijske kuće HTV i Z1 su također obišle sajam i objavile reportažu, u Jutarnjem listu je spomenut sajam, itd.
Pa krenimo s obilaskom sajma:
Firma PROVOX [www.provox.hr] je zastupnik za poznate hi-fi brandove kao što su Audiolab, Quad, Chord, Wharfedale, Sherwood i sl. Izloženi sistem se sastoji od ovih komponenti: Quad 99 CD player spojen direktno u Quad II forty izlazne monoblokove, Quad ESL-2805 zvučnici, te kabeli Chord Signature (zvučnički kabel), Chord Indigo (interkonekt) i Chord strujni kabeli.

U susjednoj sobi, zajedno su nastupili PROVOX [www.provox.hr] i SOUND NEWS [www.sound-news.net]. Izložen sistem sastoji se od ovih komponenti: Quad 99 CD player spojen direktno u Quad II Classic monoblokove, Sound news Condor zvučnici, Chord Signature (zvučnički kabel), Chord Indigo (intekonekt), te Chord strujni kabeli.

Firma MBI [www.mbi.hr] je najveći izdavač specijaliziranih tiskanih časopisa u Hrvatskoj, njihova su izdanja: Digital Foto, Hausbau, T3, Kuhinje i kupaonice, Hi-fi Choice, Bazeni i saune, Windova Wista i Satovi. Unutar svog sajamskog prostora su predstavili svoja izdanja koja su se mogla kupiti po posebnim sajamskim cijenama.

Firma A.L.B. BLACK MASTER [www.audiopuls.hr/alb] je izložila sistem sastavljen od ovih komponenti: BLACK MASTER CLASSIC podni zvučnici, ALB prototipno hibridno pojačalo (2x40W u A-klasi), modificirani SONY 50ES CD player, SoundString zvučnički kabeli, LAT International IC-300 Signature interkonekt, te LAT International AC2 mk2 i Shunyata strujni kabeli.

Firma AUDIO SUSTAVI [www.audio-sustavi.hr] je zastupnik za brandove poput: Siltech, Vandersteen, Naim, Epos, ProAc i sl. U tri dana sajma su prezentirali raznovrsne proizvode u različitim kombinacijama. Pa su tako predstavljeni Plinius CD player oznake CD101 i integrirac 9200; od ProAca su predstavljeni Tablette reference 8 Signature, Response One SC i Response D28 zvucnic; od firme Naim su predstavljeni NaCD 5i, NaCD5x/flatcapx2, Nait 5i integrirac, Nac122x/Nap150x pre-power, Nac 202/Nap200/NaPSC pre-power, Fraim polica, Hi-line/Naca i 5/Snaic kablovi; od Creeka su predstavljeni Destiny CD player i Destiny integrirac; sve skupa je bilo spojeno Siltech i DNMreson kabelima, a u CD playerima su se vrtili diskovi u izdanju labela Naim.

Firma AUDIO EPILOG [www.audioepilog.hr] je predstavila veći broj svojih modela, a u sistemu koji je svirao većinu vremena su se nalazile ove komponente: Fase Laserdrive 2.0 CD player, Cayin A-55T pojačalo i zvučnici Audio Epilog Issa.

Jedan od gostiju iz Slovenije je bio Mirko Smolič koji je izložio veliki sistem koji čine: NAT Se2Se single ended mono blokovi, NAT Plasma pretpojačalo, NAT Signature Phono pretpojačalo, gramofon by Mirko Smolič, ručka Helius, igla Benz, ožičenje sistema Yter, CD player Burmester 061 i zvučnici Sonus faber Cremona Elipsa.

Firma COLIBRI LABS [www.audiocolibri.com] iz Rijeke je specijalizirana za proizvodnju kabela. U izloženom sistmu su se nalazile ove komponente: Opera Callas SP zvučnici, pojačala Unison Research Simply Two Anniversary i Sim Audio i5.3 RS, CD player Sim Audio CD5.3 RS, te Guru Reference i Aura interkonekti, Guru Reference, Tao, Tao Reference i Tao Signature strujni kabeli, te Synapsis i Guru Reference zvučnički kabeli.

Firma PEAR AUDIO [www.pearaudioeurope.si] je slovenski zastupnik za brandove kao što su Shanian Acoustica, E.S.P., Harbeth, Bedini, Jolida i sl. izložila su dva sistema, prvi se sastopji od ovih komponenti: gramofon Pear Blue, Phono Jolida jd9, pojačalo Jolida jd 1000 RC SE, kabeli Pear Voodoo, zvučnici Shahinian ARC, CD player Resolution Opus 21. Drugi sistem se sastoji od ovih komponenti: pojacalo JD 302 RC SE, zvučnici Harbeth HL 5, CD player Jolida jd 100, kabeli Voodoo.

Firma SYSTEM FIDELITY [www.systemfidelity.com] je internacionalna grupacija koja je predstavila sistem unutar kojeg su se nalazili njihovi zvučnici i pojačalo.

AUDIOFIL.NET KLUB [www.audiofil.net/klub] je po prvi put aktivno sudjelovao na hi-fi sajmu i predstavio je sistem sastavljen od klupskih komponenti zajedno s atraktivnim projektorm na kojem su se vrtile fotografije s klupskih druženja.

Firma AUDIO DREAM [www.audiodream.hr] je zastupnik poznatih hi-fi brandovca kao što su PMC, Bryston, Atlas, Rega, Audio aero i sl. Predstavljen sistem se sastojao od ovih komponenti: izmjenjivali su se zvučnici REGA R3, R5 i R7, gramofon Rega P3-24, CD playeri REGA Apollo i Saturn, integrirano pojačalo Mimetism I15.2, kabeli Atlas Ascent 3.5 (zvučnički), te Atlas Elektra i Atlas Titan (interkonekti).

U još jednoj sobi AUDIO DREAM je predstavio manji sistem koji čine: Tangent MCS600 Mini Hi Fi sustav, Tangent Clarity 4 bukshelf zvučnici, Tangent Clarity SUB-subwoofer i Atlas Equator Be Wire zvučnički kabel.

Zaključak
Sajam se pokazao vrlo uspješnim, organizacija je bila dobra, i izlagači i posjetitelji su bili vrlo zadovoljni. Sajam kao takav ima kućnu atmosferu, dušu i štih što se moglo osjetiti već pri dolasku u hotel. Posebno treba spomenuti hrvatske proizvođače koji su u velikom broju izlagali na sajmu. Prije zatvaranja sajma je potvrđena informacija da će se sajam organizirati i u 2008. godini, stoga vidimo se i iduće godine!

Komentirajte ovaj članak!
Pošaljite svoje komentare putem maila
Najbolje komentare ćemo objaviti u rubrici Pisma i Savjeti