Prezentacija: Audio Epilog


  tekst i foto: Marko Pecotić, prosinac 2007

U subotu 15.12.2007. je u prostorijama firme Acquisitum Magnum (Trg J.J. Strossmayera 7/II, Zagreb) organizirana prezentacija hrvatskih zvučnika Audio Epilog. Firma Acquisitum Magnum je hrvatski zastupnik za hifi brandove kao što su Kubala-Sosna, Metronome Technologie, Wilson Benesch, EgglestonWorks i Marten Design, a odnedavno su postali i internacionalni distributeri za Audio Epilog.
Prezentacija je započela oko 12 sati uz izvrstan catering i druženje među audiofilima, zatim je uslijedio unplugged koncert Massima Savića, nakon čega su počela slušanja hi-fi sistema koji su bili izloženi u čak tri sobe. Na prezentaciji su službeno predstvljena dva nova modela iz Audio epilog kataloga - Issa (specifičan po tome da je to prvi vrhunski zvučnik ciji su svi dijelovi proizvedeni u Hrvatskoj) i Abyss Massimo (najskuplji zvučnici iz AE manufakture).
U prvoj sobi svirao je hi-fi sistem sastavljen od ovih komponenti: Audio Epilog ABYSS MASSIMO zvučnici ASR audiosystem Emitter II Exclusive pojačalo s baterijskim napajanjem ulaznog stupnja, Metronome Technologie T2i Signature CD player s vanjskim napajanjem i Kubala-Sosna kabeli RevolutionZ serije - Emotion.
U drugoj sobi svirao je hi-fi sistem sastavljen od ovih komponenti: Audio Epilog Issa zvučnici, YBA passion 400 CD player 400, Passion PRE 400 pretpojačalo i Passion AMP 400 izlazno pojačalo, sve povezano s Kubala-Sosna Expression kabelima iz RevolutionZ serije.
U trećoj sobi je svirao hi-fi sistem sa Audio epilog Adut zvučnicima koji uprkos jako malim dimenzijama (25x13x210 cm VxŠxD) sviraju jako dobro, pogotovo uzevši u obzir njihovu neveliku cijenu od 500 Eura.
Pokoju riječ i o samim zvučnicima: Issa je najnoviji zvučnik iz pogona Audio Epiloga. Jedinstven je po činjenici da su u Issu po prvi puta u povijesti hrvatskog audija ugrađene domaće zvučničke jedinice izrađene na lijevanim aluminijskim košarama od karbonskih vlakana, papira i svile. Vidljiv je i dizajnerski pomak od Audio Epilogo standard kombinacije koža-lak. Kabinet bas jedinice je od visokotonskog kabineta odvojen egzotičnim drvom Okume (Gvineja). Zanimljivost je da ovo drvo ima izuzetnu krutost uz minimalnu masu, te na taj način ne akumulira višak istitrane energije bas jedinice. Pore su mu izrazito široke i ispunjene smolom. Ovo je zvučnik koji bi mogao postati predvodnik novog pogleda na proizvodnju zvučnika u svijetu. S druge strane, Abyss Massimo je njihova perjanica, zvučnik se ističe smjelim dizajnom, te posebnim akustičkim konceptom kontrole volumena prostora iza bas jedinice koji je apsolutno jedinstven. Naime, Audio Epilog je izradio posebne gumene membrane u međuslojevima kabineta koje prigušuju svako štetno istitravanje njegovih stijenki. Za vrhunsku kvalitetu zvuka dodatno se pobrinuo danski Scan-Speak, koji je limite svog istraživanja u području dinamičkih zvučnika u desetljetnoj suradnji s Audio Epilogom pretočio u zvučničke jedinice ugrađene u ABYSS MASSIMO.
Sve skupa, prezentacija je bila na vrhunskom nivou, od cateringa do hi-fija, od hi-fija do svih dobrih ljudi koji su nazočili ovom eventu. Pohvale organizatorima i nadajmo se što skorijem susretu.
U nastavku pogledajte fotografije s tog eventa.

           


Komentirajte ovaj članak!
Pošaljite svoje komentare putem maila
Komentare ćemo objaviti u rubrici Pisma i Savjeti