PREZENTACIJA:
YBA


  tekst i foto: Marko Pecotić, lipanj 2007

U petak i subotu 1. i 2. lipnja 2007. je u prostorijama zagrebačkog Audiofil.net kluba održana prezentacija YBA proizvoda u organizaciji novog audio zastupnika firme Acquisitum magnum d.o.o. Distribucija zastupnika je utemeljena na vrhunskim robnim markama, filozofija je high-end, beskompromisan zvuk u svakom cjenovnom razredu. Acquisitum magnum je zastupnik za ove brandove: YBA (francuska high end elektronika), Kubala-Sosna (američki kabeli), Marten Design (švedski zvučnici s keramičkim driverima), Wilson Benesch (engleski zvučnici i gramofoni), te Eggleston Works (američki zvučnici).
Proizvodi YBA se dijele u 3 kategorije: 1. YBA design, dizajnirana od strane iskusnog audio stručnjaka Yves-Bernard Andre, napravljena za korisnike kojima tehnička strana reprodukcije glazbe i slike nije na prvom mjestu već kvalitetna reprodukcija glazbe i lakoća korištenja. 2. YBA Passion, ručno izrađene komponente u Francuskoj, nema pasivnih komponenti na putu signala višestruko nagrađivani u stranom tisku. Sve komponente su ovješene u tri točke zbog mogućih upliva raznih vibracija i rezonancija. 3. YBA Signature, beskompromisan audio dizajn, najviša i najskuplja serija.
Što se tiče Wilson Benescha, njihova je filozofija "The Future is Carbon". Radi se o vrlo poznatoj engleskoj high end firmi koju vode Christina i Craig Milnes, firma je poznata po ekstenzivnom korištenju karbonskih vlakana u svojim proizvodima. Trenutno najpriznatiji proizvod je Torus Infrasonic generator, jedan od najbržih zvučnika za reprodukciju niskih tonova.
O Kubala-Sosna kabelima ne znam mnogo, radi se o novijem brandu. O njihovim kabelima sam puno čitao u američkim hifi časopisima gdje su ih jako hvalili. Marten Design je obiteljska manufaktura audio dizajnera Leif Marten Olofssona koji upotrebljava samo najkvalitetnije materijale i komponente u izradi zvučničkih kutija. Koristi keramičke i dijamantne drivere. Eggleston Works je američki proizvođač zvučnika koji upotrebljava konvencionalne drivere u vrlo inertnim kutijama s dodatkom talijanskog granita.
U svakom slučaju, treba pozdraviti pojavu još jednog audio distributera u Hrvatskoj koji će svojim asortimanom značajno obogatiti hrvatsku audio scenu. Nadamo se da ćemo na stranicama Audio pulsa uskoro imati prilike testirati neke od navedenih proizvoda!
U nastavku slijede fotografije s tog eventa.

       


Komentirajte ovaj članak!
Pošaljite svoje komentare putem maila
Komentare ćemo objaviti u rubrici Pisma i Savjeti